2021’de Türkiye için En İyi 10 Ücretsiz VPN (100 GÜVENLİ)

Haziran 11, 2021 - 05:46
Haziran 11, 2021 - 05:47
 1
2021’de Türkiye için En İyi 10 Ücretsiz VPN (100 GÜVENLİ)

Güvenli ve gerçekten kullanıma yetecek kadar hızlı bir ücretsiz VPN bulmak zordur. Ekibimin yardımıyla 80’den fazla ücretsiz VPN’i test ettim ve Türkiye’de güvenebileceğiniz birkaç hizmeti belirledim. Hizmetlerin çoğu internet sitelerinin yüklenmesi için bile çok yavaştı ve hatta bazıları bilgisayarımın çökmesine neden oldu. Araştırma laboratuvarımız bu “ücretsiz VPN’lerden” bazılarının kullanıcı verilerini kaydederek gizliliğinizi tehlikeye attığını belirledi.

Riskli uygulamalar indirerek zaman kaybetmek veya cihazınızı bozmak istemiyorsanız, aşağıda listelediğim çalışan, güvenilir ve güvenli 10 hizmeti kullanabilirsiniz.

Test ettiğim tüm VPN’ler arasından ExpressVPN, üst düzey özelliklere erişim sunduğu için kazandı. Sınırsız bant genişliği, güksek hız ve güvenli bağlantıya sahip olursunuz. Tek sorun, baştan ücretsiz olmamasıdır. Bir plan satın alıp, kendiniz risksiz olarak test edebilirsiniz. Yeterli bulmazsanız, 30 gün içinde para iadesi alabilirsiniz.  Bu, ExpressVPN’i kısa süreli kullanım için ideal kılarken, bu listedeki diğer VPN’ler uzun vadeli kullanıma uygundur (farklı kısıtlamalar ile).

Hemen ExpressVPN’i Risksiz Dene!

Zamanınız yok mu? Türkiye için En İyi Ücretsiz VPN’ler – 2021’de Test Edildi

  1. ExpressVPN – Sınırsız bant genişliği ve veri, güçlü güvenlik özellikleri sunar. Ayrıca 30 gün para iade garantisi sayesinde risksiz deneyebilirsiniz.
  2. ProtonVPN – İnternette gezinmek için yeterli hız ve sınırsız veri, ancak yalnızca 3 ülkedeki sunuculara bağlanabiliyorsunuz (bu da coğrafi engelleri atlatmayı zorlaştırıyor).
  3. Windscribe – 10 GB ücretsiz veri ayda 160 saatin üzerinde internette gezinmenize imkan tanır, ancak video izlemek için çok yavaştır.
  4. Hotspot Shield – Catapult Hydra protokolü size yüksek hızlar sunar, ancak günlük yalnızca 500 MB veri kullanabilirsiniz (Bu, YouTube’da 30 dakika video izlemek için yeterlidir).
  5. hide.me – P2P bağlantılara izin verdiği için torrent kullanırken kendinizi koruyabilirsiniz, ancak yayın izleme sitelerine erişemezsiniz.

Ayrıca gerçekten ücretsiz 5 VPN daha | VPN araştırma yöntemimiz | SSS

Hemen ExpressVPN’i Risksiz Dene!

En İyi Ücretsiz VPN’ler – Tam Analiz

Önde gelen ücretsiz VPN’leri test ederek hiçbir sınırlama olmaksızın güvenli hizmet sunanları bulmaya çalıştım. Maalesef, hiçbir tamamen ücretsiz VPN güvenlik, hız, güvenilirlik ve sınırsız kullanımı bir arada sunmuyor. Bunun için düşük maliyetli premium VPN’leri tercih edebilirsiniz. Türkiye için birkaç alanda ödün vererek güvenle kullanabileceğiniz 10 ücretsiz VPN’i buldum.

1. ExpressVPN – Sınırsız Veri ve 30 Gün Para İade Garantisi

  • 30 gün para iade garantisi
  • Sınırsız bant genişliği ve veri
  • 90’dan fazla ülkede 3.000’den fazla sunucu
  • 256 bit şifreleme ve sıfır günlük politikası
  • Aynı anda beş cihazdan bağlantı
  • Şunlarla çalışır: Amazon Prime Video, BBC iPlayer, Disney+, Hulu, ITV Hub, Netflix ve daha fazlası
  • Uyumlu olduğu cihazlar: Android, iOS, Linux, macOS, Windows, Amazon Fire Stick, AppleTV ve birçok yönlendirici

ExpressVPN’in son fırsat Haziran 2021: Bu teklifle yıllık abonelikte 3 ay tamamen ücretsiz kullan! Bu teklifin ne zaman sona ereceği belli olmadığı için fırsatlar sayfasını kontrol etmek iyi bir fikirdir.

ExpressVPN birinci sınıf bir hizmettir, ancak 30 gün para iade garantisine de sahiptir. Yani, tamamen ücretsiz olmamakla birlikte, ihtiyaçlarınıza yanıt vermezse paranızı geri alabilirsiniz.

ExpressVPN ile sınırsız bant genişliği ve veri deneyimi yaşarsınız, böylece saatlerce kesinti yaşamadan göz atabilir ve indirebilirsiniz. Hulu, Netflix veya VPN’nin engelini aşabileceği diğer sitelerde yayın izlemek istiyorsanız, sınırsız veri olmazsa olmaz bir özelliktir.

ExpressVPN, 90’dan fazla ülkede 3.000’den fazla yüksek hızlı sunucuya sahip olduğu için birçok sitenin engelini aşabiliyor. Bu kadar çok IP adresine erişim, hizmetin en sıkı anti VPN önlemleri tarafından bile algılanamamasını sağlar.

Kişisel bilgilerinizin güvende kalmasını sağlamak için ExpressVPN, verilerinizi kırması milyarlarca yıl sürebilecek askeri düzeyde 256 bit AES şifreleme kullanarak şifreler. Ayrıca, tarama geçmişinizi, kimliğinizi veya diğer kişisel verilerinizi asla kaydetmeyeceğini garanti eden kayıt tutmama ilkesine da sahiptir.

Aboneliğinizle birlikte gelen diğer önemli güvenlik avantajları arasında, bağlantı kesilmesi halinde sızıntıları önlemek için otomatik kesme anahtarı ve VPN üzerinden hangi trafiğin aktarılacağını seçmenize olanak ayrık bölünmüş tünelleme bulunur.

ExpressVPN aynı anda 5 cihazdan bağlantı imkanı sunar. Bu, bilgisayarınızda çalışırken telefonunuzda yayın izleme özgürlüğü sunarken, evinizdeki diğer kişiler de kendi cihazlarında başka şeyler yapabilirler.

Daha fazlasını mı öğrenmek istiyorsunuz? Araştırma ve testlerimizin tüm sonuçlarını görmek için ExpressVPN incelememize göz atın.

ExpressVPN ile RİSKİZ Başla!

2. ProtonVPN – Üç Ülkedeki Sunucularda Sınırsız Veri

  • Sınırsız ücretsiz veri
  • Anonimliğinizi korumak için kayıt tutmama politikası ve İsviçre gizlilik yasaları
  • Gelişmiş şifreleme ve otomatik kesme anahtarı
  • Şunlarla çalışır: YouTube, Spotify, Kodi
  • Uyumlu olduğu cihazlar: Windows, macOS, iOS, Android, Linux
  • Türkiye’de 8 sunucusu bulunur

ProtonVPN güçlü premium hizmetinin, sınırlanmış ücretsiz versiyonunu sunar. Çoğu ücretsiz VPN’e oranla en büyük avantajlarından biri sınırsız veri ile gelmesidir. Ayrıca reklamsız oluşu da büyük bir artıdır. Ücretsiz planı ile sadece Japonya, Hollanca ve ABD’deki sunuculara bağlanabilirsiniz.

ProtonVPN’in tüm ücretsiz kullanıcıları bu üç konumdan birine bağlandığında sunucular genellikle fazla kalabalıklaşır ve bağlantı hızınız düşebilir. ProtonVPN ile yayın izlemek veya torrent kullanmak için ücretli plana yükseltmeniz gerekir. Ancak ücretsiz versiyonun sunduğu sanal konumları coğrafi olarak engellenmiş sosyal medya platformlarına ve mesajlaşma uygulamalarına erişmek için kullanabilirsiniz.

ProtonVPN’in kullanımı kolay sezgisel arayüzü vardır ve birçok platforma uyumludur. Hızlı Bağlan özelliği sizi yakındaki en hızlı sunucuya bağlar. VPN aynı zamanda güçlü AES şifreleme ve otomatik kesme anahtarı dahil çeşitli güçlü güvenlik özellikleri sunar. Diğer özellikler arasında DNS sızma koruması ve ayrık tünelleme desteği bulunur.

ProtonVPN hakkında hoşuma gider bir konu da gizlilik politikası konusunda oldukça açık olmasıdır. Bu VPN’in sıkı bir şekilde uygulanana sıfır günlük politikası mevcuttur. Şirketin İsviçre’de, 5/9/14 Göz İttifakı bölgesi dışında bulunuyor olması gizlilik için harikadır.

Daha fazlasını mı öğrenmek istiyorsunuz? Araştırma ve testlerimizin tüm sonuçlarını görmek için ProtonVPN incelememize göz atın.

ProtonVPN ile ÜCRETSIZ Başla!

3. Windscribe – Her Ay 10 GB Ücretsiz Veri

  • Her ay 10 GB ücretsiz veri
  • 10 ülkedeki engellenmiş içeriklere erişim
  • Sağlam şifreleme, zararlı yazılım koruması ve reklam engelleme
  • Torrent desteği
  • Şunlarla çalışır: Netflix, Hulu, HBO
  • Uyumlu olduğu cihazlar: Windows, macOS, iOS, Firefox, Chrome, Linux

Windscribe’ın bonkör veri limiti onu Türkiye için en iyi ücretsiz VPN’lerden biri yapıyor. Üç saatten biraz fazla süreliğine yüksek çözünürlükte yayın izlemeye imkan tanıyor. Şirket hakkında tweet atarak aylık ekstra 5 GB kazanabilirsiniz. Ayrıca arkadaşlarınızı önererek aylık 1 GB daha veri alabilirsiniz. Windscribe en iyi AES şifreleme ve çeşitli VPN protokolü destekleri ile en gelişmiş güvenlik özelliklerine sahiptir.

Ücret ödeyen ve ücretsiz hesap kullanan kullanıcılar reklam ve kötü amaçlı yazılım engelleyici dahil Windscribe’ın tüm özelliklerine erişebilirler. Bu özelliklere sahip ücretsiz VPN’ler görmek çok nadir bir durum olduğu için bu büyük bir artıdır. Windscribe aynı zamanda beklenmedik sızıntıları önlemek için VPN’in güvenli dışındaki tüm trafiği engelleyen güvenlik duvarı ile gelir.

Diğer kullanışlı özellikler arasında port iletme ve ayrık tünelleme bulunur. Şirketin hangi verileri sakladıklarını belirten detaylı bir gizlilik politikasının yanı sıra gizliliğinizi korumak için kayıt tutmama politikası mevcuttur. Windscribe hem masaüstü uygulaması hem de tarayıcı uzantısı sunmaktadır. Programın kullanıcı dostu arayüzü vardır ve canlı sohbet ile kurulum kılavuzu dahil çeşitli müşteri desteği seçenekleri sunar. Tek tıklama ile bağlantı kullanmaya başlamayı son derece kolaylaştırır.

Ücretsiz Windscribe hesabı verilerinizi kısıtlamanın yanı sıra sizi yalnızca ABD, Birleşik Krallık, Kanada, Fransa, Almanya, Hong Kong, Hollanda, Norveç, Romanya ve İsviçre’deki sunucular ile kısıtlar. Sınırlı bölgede sunucu seçeneği, bu bölgeler dışındaki içeriklere erişmek için Windscribe kullanamayacağınız anlamına gelir.

Daha fazlasını mı öğrenmek istiyorsunuz? Araştırma ve testlerimizin tüm sonuçlarını görmek için Windscribe incelememize göz atın.

Windscribe ile ÜCRETSIZ Başla!

4. Hotspot Shield – Torrent Dostu VPN

  • Her 24 saatlik dönemde 500 MB ücretsiz veri, toplamda aylık 15 GB anlamına gelir.
  • Basit, kullanıcı dostu arayüz başlamanızı kolaylaştırır
  • Askeri düzeyde şifreleme internet etkinliklerinizi korur
  • İnternette gecikmesiz gezinme sağlayan stabil bağlantılar
  • Şunlarla çalışır: YouTube ve Spotify
  • Uyumlu olduğu cihazlar: Windows, Mac, iOS, Android, Chrome
  • Türkiye’de 1 sunucusu bulunur.

HotSpot Shield, Türkiye için güvenilir bağlantı ve askeri düzeyde şifreleme sunar. Testlerim sırasında herhangi bir DNS sızması yaşanmadı. Bu da gizliliğinizi korumak için IP adresinizin etkin bir şekilde maskelendiği anlamına geliyor. Hotspot Shield tüm işletim sistemleri ile uyumludur, anonimliğinizi korumak için kayıt tutmama politikasına sahiptir ve özel teknik destek sunar. Aynı zamanda hem ücretsiz hem premium kullanıcılara P2P desteği sunar.

Kullanıcı dostu uygulamalarındaki tek tıklama ile bağlantı özelliği sorunsuz bir şekilde kullanmaya başlamanızı sağlar. Ücretsiz versiyonda bazı kısıtlamalar vardır. Reklamlarla desteklenir ve günlük sadece 500 MB veri kullanabilirsiniz. Bu, büyük dosyalar indirmek için yeterli olmamakla birlikte, e-postalarınızı kontrol etmek ve sosyal medyada gezinmek konusunda sorun yaşamazsınız.

Maalesef ücretsiz versiyonu yayın izlemek için kullanamazsınız.

Hotspot Shield 80 ülkede 3.200 sunucuya sahip olsa da, ücretsiz sürümde yalnızca ABD sanal konumuna erişebiliyorsunuz. Premium Ödeme Duvarı VPN etkinleştirilmişken yayın içeriklerine erişiminizi engeller. Sadece tek bir konumla bile Hotspot Shield, hükumet sansüründen kaçmanızı ve okul ya da işyerindeki içerik engellerinizi atlatarak en sevdiğiniz sitelere veya sosyal medya uygulamalarına her yerden erişmenizi sağlar.

Hotspot Shield Ücretsiz versiyondan memnun kalırsanız ve premium sürüme yükseltmek isterseniz, onu 7 gün ücretsiz deneme ile test edebilirsiniz.

Daha fazlasını mı öğrenmek istiyorsunuz? Araştırma ve testlerimizin tüm sonuçlarını görmek için Hotspot Shield incelememize göz atın.

Hotspot Shield ile ÜCRETSİZ Başla!

5. hide.me – Yüksek Hız ve Aylık 10 GB Ücretsiz Veri

  • Aylık 10 GB ücretsiz veri
  • Beş ülkede ücretsiz sunucular
  • Güçlü şifreleme ve birden fazla kullanılabilir protokol
  • Hızlı yükleme ve gezinme için iyi bağlantı hızları
  • Şunlarla çalışır: Hulu, iPlayer, Amazon Prime Video, HBO GO
  • Uyumlu olduğu cihazlar: Windows, macOS, iOS, Android, Linux, Chrome Firefox, Amazon Fire TV, yönlendiriciler

hide.me Türkiye için sade ve güvenilir hizmet sunar. Aylık 10 GB ücretsiz veriyi hide.me’nin güçlü koruma sunan kullanıcı dostu uygulamaları üzerinden kullanabilirsiniz. Gelişmiş güvenlik özellikleri arasında güçlü AES şifreleme, otomatik kesme anahtarı, sızma koruması ve sıkı kayıt tutmama politikası bulunur.

hide.me birden fazla VPN protokolü sunduğu için bağlantınızı optimize edebilir ve cihazınız için en iyi olanı seçebilirsiniz. Bu güvenli bağlantı protokolleri sayesinde güvenli olmayan kablosuz ağlarda bile güvenliğiniz konusunda endişe etmenize gerek kalmaz.

Kullanıcıların kaydolurken e-posta adresi veya kişisel bilgiler girmek zorunda olmaması da çevrimiçi gizliliğinizi daha iyi korur.

Kanada, Hollanda, Almanya, ABD Doğu ve ABD Batı bölgelerindeki beş sunucu şu anda Netflix ve BBC iPlayer dahil coğrafi olarak engellenmiş içeriklere erişim sunmuyor.

Ancak ücretsiz sunucular kullanarak iş yeriniz veya okulunuzdaki içerik filtrelerini atlatabilir, sıkı devlet sansürlerini aşabilirsiniz. Ayrıca hide.me P2P dostudur ve hem ücretli hem ücretsiz kullanıcılara torrent desteği sunar. Ancak 10 GB veri kotası ile dosya paylaşımı konusunda yapabilecekleriniz sınırlıdır.

Ücretsiz hesap sizi ayrıca tek seferde tek cihazdan bağlantı ile kısıtlar. Yani, eğer laptop cihazınız ile internette gezindiğiniz sırada, telefonunuz veya tabletiniz aktif vir şekilde korunmaz.

Ücretsiz hide.me denemesine dahil olan ek özellikler teknik desteğe 7/24 erişim, ayrık tünelleme ve reklamsız gezinmedir.

Daha fazlasını mı öğrenmek istiyorsunuz? Araştırma ve testlerimizin tüm sonuçlarını görmek için hide.me incelememize göz atın.

hide.me ile ÜCRETSIZ Başla!

6. TunnelBear – Geniş Sunucu Ağı ve Kayıt Tutmama

  • Her ay 500 MB ücretsiz veri
  • 22’den fazla ülkede sunucular
  • Kayıt tutmama garantisi
  • Şunlarla çalışır: YouTube, Spotify
  • Uyumlu olduğu cihazlar: Windows, macOS, iOS, Android, Chrome, Firefox ve Opera

VPN’ler konusunda deneyimsizseniz, TunnelBear’ın ücretsiz versiyonu başlamak için harikadır. Animasyonlu boz ayıları ile kullanıcı dostu arayüzü ile harikadır. Sizi sadece birkaç sunucuyla kısıtlayan çoğu ücretsiz VPN’in aksine TunnelBear, ücretsiz kullanıcıların birçok ülkedeki sunuculara bağlanarak makul bağlantı hızlarının tadını çıkarmasına izin verir.

TunnelBear bağımsız olarak denetlenir, AES 256 bit şifreleme kullanır ve veri günlükleme olmadığını garanti eder. Yani verileriniz asla saklanmayacak ve kimliğiniz her zaman gizli kalacaktır. Bu VPN coğrafi olarak engellenmiş çoğu internet sitesine erişim sunar ve içerik filtrelerini sorunsuz bir şekilde atlatır. Ancak Netflix ve diğer yayın izleme hizmetleri ile çalışmaz.

Ücretsiz TunnelBear hesabı size aylık sadece 500 MB veri kullanım imkanı sunar, ancak her ay tweet atarak fazladan 1 GB daha alabilirsiniz. Bu, yaklaşık 30 dakika yayın izlemek için yeterlidir, ancak büyük dosyalar indiremez veya film izleyemezsiniz.

Daha fazlasını mı öğrenmek istiyorsunuz? Araştırma ve testlerimizin tüm sonuçlarını görmek için TunnelBear incelememize göz atın.

TunnelBear ile ÜCRETSIZ Başla!

7. OperaVPN – İnternette Anonim Gezinme için Tarayıcı VPN’i

  • Sınırsız veri ve bant genişliği
  • Yerleşik reklam ve zararlı yazılım engelleyici
  • Kayıt gerekmez
  • Uyumlu olduğu cihazlar: Windows, macOS, iOS, Android, Linux

Ücretsiz ağ tarayıcı Opera, internette gezinirken yerel IP adresinizi gizleyen yerleşik VPN ile gelir. VPN’i tarayıcı ayarlarından etkinleştirmeniz gerekir. Sadece tarayıcı uzantısı olduğu için, OperaVPN diğer uygulamalar veya tarayıcılardan gönderilen trafiği korumaz. Yani, gezinme etkinlikleriniz güvende olsa da, e-postalarınız ve bankacılık uygulamalarınız korunmaz.

Tarayıcı ücretsiz VPN hizmetine ek olarak yerleşik reklam engelleyici ve zararlı yazılım koruması sunar. Tarayıcıyı kullanırken VPN işlevi anonim gezinti için kimliğinizi gizler. Bu, özellikle herkese açık ağlardan bağlanırken kullanışlıdır. Sadece üç sanal konumdan birini seçebilirsiniz: Amerika, Avrupa ve Asya.

Bu bölgelerdeki belirli sunucuları seçemediğiniz için OperaVPN yayın izleme için doğru tercih değildir. Netflix ABD, BBC iPlayer ve denediğim diğer yayın izleme hizmetlerinin hiçbirinin engellerini aşamadım. Tarayıcı tüm büyük platformlarda kullanılabilir.

Daha fazlasını mı öğrenmek istiyorsunuz? Araştırma ve testlerimizin tüm sonuçlarını görmek için OperaVPN incelememize göz atın.

Opera VPN ile ÜCRETSİZ Başla!

8. Speedify – Reklamsız Yüksek Hız

  • Her ay 2 GB ücretsiz veri
  • Dünya çapındaki 50 konumda 430 sunucu
  • Kanal Bağlama teknolojisi ile hızlı ve güvenilir bağlantılar
  • ChaCha şifreleme güvenlik ve hızı bir arada sunar
  • Uyumlu olduğu cihazlar: Windows, macOS, iOS, Android, Linux

Adından da anlaşılacağı gibi Speedify, bağlantı hızınızı artıran VPN protokolleri kullanılarak tasarlanmıştır. Kanal Birleştirme teknolojisi, aynı anda birden fazla internet bağlantısı kullanarak ağ trafiğinizi böler ve sıkışıklığı azaltarak hızınızı arttırır.

Speedify tüm DNS sızma algılama testlerimi geçti. Bu, gizliliğinizi korumak için IP adresinizi etkin bir şekilde maskelediği ve coğrafi olarak engellenmiş içeriklere erişmenize yardımcı olduğu anlamına gelir. Speedify’in benzersiz ChaCha şifrelemesi ve sıkı kayıt tutmama politikası ile çevrimiçi etkinlikleriniz güvenli ve anonim kalır.

Speedify’ın Amsterdam sunucusu BitTorrent ve P2P etkinlikleri için optimize edilmiştir. Aylık 2 GB ücretsiz veri e-postalarınızı ve FB sayfanızı kontrol etmek için güvenli VPN bağlantısı için yeterli olacaktır. Ancak yayın izleme veya torrent kullanmak için yeterli değildir.

Çoğu ücretsiz VPN gibi Speedify da premium hesaba geçmenizi teşvik eder. Ancak sağlayıcı, ücretsiz versiyonu reklamsız sunmak konusunda kararlıdır. Bu, sizin güvenliğiniz için mükemmeldir, zira Speedify’in bilgilerinizi üçüncü taraf reklam verenlerle veya Google reklamlarıyla paylaşması gerekmediği anlamına gelir.

Daha fazlasını mı öğrenmek istiyorsunuz? Araştırma ve testlerimizin tüm sonuçlarını görmek için Speedify incelememize göz atın.

Speedify ile ÜCRETSIZ Başla!

9. Betternet VPN – Güvenli Olmayan Kablosuz Ağlar için Daha İyi Koruma

  • Günlük 500 MB ücretsiz veri
  • Kayıt gerekmez – indirim ve başlayın
  • Güçlü şifreleme ve zararlı yazılım koruması
  • Uyumlu olduğu cihazlar: Windows, macOS, iOS, Android, Chrome

500 MB sadece 30 dakikalık düşük kaliteli yayın izlemek için yeterli olsa da, Betternet ücretsiz hesabı kullanarak yayın izlemenize izin vermez. Türkiye’den yalnızca ABD sunucu konumuna bağlanabilirsiniz. Yani dünyanın hiçbir yerindeki coğrafi olarak engellenmiş sitelere erişemezsiniz. Bununla birlikte Betternet güvenlik konusunda temel işlevleri oldukça iyi bir şekilde yerine getiriyor.

Güçlü şifreleme, iyi hız ve mükemmel iletim gizliliği sunuyor, ancak kesme anahtarı yok. Yani, VPN sunucusuna bağlantınız başarısız olursa, trafiğiniz korunmayacaktır. Bu ücretsiz VPN güvenli olmayan, herkese açık kablosuz ağlara bağlandığınızda kendinizi meraklı gözlerden korumak için iyi bir seçimdir, ancak tam anonimlik için farklı seçenekleri değerlendirmelisiniz.

Betternet gizlilik için ideal olandan daha fazla kullanıcı bilgisi toplar ve bunların bazıları üçüncü taraf hizmet sağlayıcılarla paylaşılabilir. Ayrıca ücretsiz hesabınızla bolca reklam reklam görürsünüz.

Daha fazlasını mı öğrenmek istiyorsunuz? Araştırma ve testlerimizin tüm sonuçlarını görmek için Betternet incelememize göz atın.

Betternet ile ÜCRETSIZ Başla!

10. VPNBook – OpenVPN Üzerinden Sınırsız Veri

  • Sınırsız veri
  • 6 ülkede sanal konumlar
  • Güvenli OpenVPN teknolojisiyle üretilmiştir
  • Uyumlu olduğu cihazlar: Windows, macOS, iOS, Android, Linux

VPNBook sınırsız ücretsiz veri, güvenli AES şifreleme ve OpenVPN ile PPTP bağlantılar arasından seçim imkanı sunuyor. Meraklı gözlerden endişe duymadan Türkiye’den bağlanabilirsiniz, ancak sadece ABD, Birleşik Krallık, Kanada, Fransa, Almanya ve Polonya sunucuları arasından seçim yapabiliyorsunuz. VPNBook sitesinde Netflix ve Hulu engellerini aştığını belirtmiş. Ancak ben testlerim sırasında ikisine de erişemedim.

Şirket gizlilik dostu Romanya’da yer alıyor ve herhangi bir faaliyet günlüğü toplamıyor. Ancak bir haftaya kadar bazı bağlantı günlüklerini saklayabilir. Bu listedeki diğer VPN’lerin aksine, VPNBook cihazlarınız için özel uygulamalar sunmuyor. Bunun yerine OpenVPN için manuel yapılandırma dosyaları veriyor. VPNBook’un adım adım kılavuzlarıyla, kulağa geldiğinden çok daha kolay bir şekilde yapılandırabilirsiniz.

VPNBook bazı sunucularında torrent destekler ve sansür aşmak için kullanılabilir. Bu VPN reklamlarla desteklendiği için, hizmeti kullanırken reklam görmeyi bekleyebilirsiniz.

Daha fazlasını mı öğrenmek istiyorsunuz? Araştırma ve testlerimizin tüm sonuçlarını görmek için VPNBook incelememize göz atın.

VPNBook kullanmaya ÜCRETSIZ Başla!

Uyarı: Ücretsiz VPN Sağlayıcıları Bazı Şeyleri Sizden Gizleyebilir

Ücretsiz VPN’ler asla tamamen ücretsiz değildir. Her zaman bir şekilde ödeme yaparsınız. Ücretsiz VPN’ler veri kotası ve bant genişliğinizi sınırlayarak sizi ücret ödemeye teşvik ederler. Birçoğu bilgilerinizi satabilir ve kimlere sattıkları konusunda şeffaf olmadıkları için sizi risk altına atabilirler. Bu listedeki ücretsiz VPN’ler sizi riske atmazlar, ancak oldukça büyük kısıtlamalara sahiptirler.

Ücretli VPN’ler belirli bir ödeme alırlar, ancak çok daha iyi koruma ve daha sağlam özellikler sunarlar (ayrıca arkanızdan iş çevirip verilerinizi de satmazlar). Ayrıca, para iade garantilerini kullanıp ücret iadesi alarak, ücretli VPN’leri ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.

Hızlı Özet Tablosu: Ücretsiz ve Ücretli VPN’ler (Artılar ve Eksiler)

Artılar Eksiler
Ücretsiz VPN’ler
  • Ücretsiz
  • Ödeme bilgisi gerekmez
  • Abonelik taahhüdü gerekmez
  • Genellikle veri ve bant genişliği kısıtlanır
  • Kalabalık sunucu ağları ve düşük hız
  • Çoğunda (size gerçekten yanıt veren) müşteri hizmetleri yoktur
  • Genellikle IPv6 koruması sunmazlar, bu yüzden İSS’niz etkinliklerinizi görebilir
  • Sinir bozucu reklamlar
  • Düşük güvenlik ve şifreleme (bazıları yalnızca proxydir)
  • Birçoğu kişisel verilerinizi satar
  • Çoğu günlük tutar
Ücretli VPN’ler
  • Size sınırsız veri ve bant genişliği sunarlar
  • Birçok ülkede sunucuları vardır
  • Yayın izleme ve torrent kullanımına izin vardır (ikisi için de yeterli veri sunarlar)
  • Çoğunda 7/24 destek hizmeti vardır
  • IPv6 ve DNS sızma koruması ile sizi korur
  • Çoğunda dahili reklam engelleyici vardır
  • 256 bit şifreleme kullanırlar (mevcut en yüksek düzey)
  • Günlük tutmazlar veya bilgilerinizi kimseyle paylaşmazlar
  • Ücretsiz değildir (genellikle küçük bir aylık ücret)
  • Ödeme bilgileri gereklidir (Bitcoin ile ödeme yapmadığınız sürece)

Hemen ExpressVPN’i Risksiz Dene!

Uzak Durmanız Gereken Ücretsiz VPN’ler

Ürkütücü güvenlik sorunları olduğu için uzak durmanızı önereceğim bazı güvenilmez ücretsiz VPN’ler de buldum. Listemdeki ücretsiz hizmetlerin aksine, bu VPN’leri kullanmak tehlikelidir.

Hola Aslında VPN değil, P2P ağıdır. Diğer kullanıcılar bilgisayarınıza bağlanıp IP adresinizi kullanırlar. İllegal bir şey yaparlarsa, size geri dönebileceği için sorun yaşarsınız.
CrossVPN CrossVPN, VPN uygulamasını kurarken gelen bir truca atı virüsü ile enfektedir. Bu yazılımı yüklemek güvenliğinizi riske atar ve cihazınıza zarar verebilir.
sFly Network Booster VPN olmamakla birlikte cihazınızdaki mesajlara erişebilir ve cihazınızdan mesaj gönderebilir.
OkVPN Diğer uygulamalarda reklam gösterilmesine neden olabilir.
EasyVPN Bu da diğer uygulamalarınızda reklam gösterilmesine neden olabilir.
Psiphon Partner şirketlerinin sizi izlemesine izin verir, verilerinizi onlarla paylaşır ve size hedefli reklamlar göstermelerini sağlar.
HoxxVPN VPN değil proxydir (ayrıca kayıt tutar ve bunları üçüncü taraflara satar)
Archie VPN Zararlı yazılım dolu.
HatVPN Ücretsiz kullanıcıların şehir konumlarını reklamcılarla paylaşır ve zararlı yazılımlarla birlikte gelir.
SuperVPN Cihazınıza kötü amaçlı yazılım indirir, bilgilerinizi kaydeder ve saklar.
Private Pipe VPN Size hedefli reklamlar gösterir ve etkinliklerinizi kaydeder.
Tuxler VPN İnternette gezinme etkinliklerinizi kaydeder ve hedefli reklam oluşturmak için reklamcılarla paylaşır.
GO VPN VPN değil, sadece proxydir. Uygulaması hedefli reklamlar gösterir bu da verilerinizi reklamcılarla paylaştığı anlamına gelir.
Hexatech Reklamcıların kullanıcı verilerinize ve internette gezinme etkinliklerinize erişmesini sağlar.
Faceless.me Çalışmıyor. Siteyi ziyaret ettiğimde McAffe onu tehlikeli olarak işaretledi.
FinchVPN Cihazınıza kötü amaçlı yazılım indirir.
VPN OneClick Free Kullanıcı cihazlarına kötü amaçlı yazılım yükler.
Fast Secure Payment Zararlı yazılımlarla dolu.

Hemen ExpressVPN’i Risksiz Dene!

Araştırma Yöntemi: Bu VPN’leri Nasıl Test Ettim?

Araştırma sürecimde her VPN’i bir ay boyunca test ettim. Performans analizi araçları kullandım, gerçek zamanlı kullanım örnekleri ve ek testlerden yararlandım. Saha çalışanlarımız, Çin ve Rusya gibi izlenen ağlara sahip ülkeler dahil dünyanın dört bir yanındaki 10 ülkeden testler gerçekleştirdiler.

Önerilerimin her biri güvenlik, hız, kullanım sınırları ve güvenilirlik hakkındaki sonuçların kombinasyonuna göre sıralandı. Aynı zamanda yayın izleme ve torrent desteği, günlük politikaları, sunucu kullanılabilirliği, uyumluluk ve kötü amaçlı yazılım engelleme gibi özellikleri de dikkate aldım.

  • Her hizmetin güvenlik özelliklerini sızmalar ve olası güvenlik açıklarına karşı test ettim. Ayrıca tam olarak hangi bilgileri derleyip sakladıklarına (varsa) ve bu bilgilerin tam olarak nasıl kullanıldığına da baktım. Unutmayın ki, yalnızca sıkı kayıt tutmama politikası olan VPN’ler hiçbir verinizin saklanmayacağını veya satılmayacağını garanti edebilir.
  • Hızları speedtest.net üzerinden test ettim. Bağlantı hızımı her VPN’e bağlanmadan önce ve bağlandıktan sonra karşılaştırdım. Çoğu VPN’in bağlantınızı bir ölçüde yavaşlatmasını bekleyebilirsiniz. Ancak kısıtlı ağlar veya özellikle yapılan sınırlamalar nedeniyle, VPN’ler internette gezinme veya yayın izlemeyi çok zorlaştıracak düzeyde yavaş olabilirler. Yalnızca en iyi VPN’ler normal bağlantınızla kıyaslanabilir hız temin edebilirler.
  • Önerilerimin her birini ücretsiz veri ve diğer özellikler arasında sundukları dengeye göre sıraladım. Yani ücretsiz bir VPN sınırsız veri kullanımını sunuyor ancak kullanılamayacak düzeyde yavaşsa, üst sıralarda yer almaz.
  • VPN’den alacağınız sonuçlar kullandığınız sunucuya göre değişir. VPN’in sunucu ağı ne kadar büyük olursa, aralarından seçim yapabileceğiniz sunucu sayısı da o kadar çok olur ve hizmet kalitesi de o oranda artar. Mümkün olduğunda, her VPN’in ağından bolca sunucuyu test ettim. Bununla her hizmetten neler bekleyebileceğinizi daha iyi anlamanızı sağlamaya çalıştım.

Hemen ExpressVPN’i Risksiz Dene!

Ücretsiz VPN’ler Hakkında SSS

? Ücretsiz VPN’ler Türkiye’de güvenli mi?

Test ettiğim tüm VPN’lerin yalnızca birkaçının güvenli olduğunu gördüm. Çoğu ücretsiz VPN yeterli şifreleme sunmadığı, günlük tuttuğu ve uygulamaları düzgün çalışmadığı için tehlikelidir. Bazı ücretsiz VPN’ler, kullanıcıların cihazlarına zararlı yazılımlar yüklerken bile yakalanmıştır.

Ekibimin yardımıyla 80’den fazla hizmeti test ettim. Listemdeki VPN’lerin hepsi güvenli, güvenilir ve hızlıdır.

? Tüm cihazlarıma ücretsiz VPN kurabilir miyim?

Çoğu ücretsiz VPN sadece laptoplar, masaüstü bilgisayarlar ve telefonlar ile uyumludur.

Bu listedeki her VPN için bir uyumluluk kılavuzu da ekleyerek cihazlarınıza uygun uygulamalar sunan VPN’leri bulmanıza yardımcı olmayı amaçladım. Aşağıdakiler için uygulamaları olan ücretsiz VPN’leri listeledim: Windows, macOS, iOS/iPhones, Android, Linux, Chrome, Firefox, yönlendiriciler, Amazon Fire TV Stick ve diğerleri.

? Ücretsiz VPN’ler Netflix gibi yayın izleme platformlarının engellerini atlatabilir mi?

Bu listedeki ücretsiz VPN’ler Netflix, Disney+ ve Hulu gibi popüler yayın izleme sitelerine erişebilirler. Bazıları Amazon Prime Video ve BBC iPlayer gibi daha sıkı algılama teknolojilerine sahip platformlara erişmekte sorun yaşayabilirler.

Testlerim sırasında, sadece ücretli VPN’lerin yayın izleme sitelerine güvenilir ve istikrarlı bir şekilde erişebildiğini gördüm. Abonelik ücreti ödemek istemiyorsanız, kısa süreliğine kullanıp para iade garantilerinden de yararlanabilirsiniz.

? Ücretli VPN’leri nasıl ücretsiz olarak deneyebilirim?

Para iade garantilerini kullanarak ücretli VPN’leri kısa süreliğine deneyebilirsiniz. Tek yapmanız gereken garanti süresi sona ermeden iade talebinde bulunmaktır.

? Ücretsiz VPN’ler beni torrent kullanırken koruyabilir mi?

Çok az bunu yapabilir. Torrent kullanırken sizi koruyabilecek çok az sayıda ücretsiz VPN bulunuyor. Ancak çoğu bunu yapamaz. Gördüğüm ücretsiz hizmetlerin çoğu, verinizi şifrelemez ya da veri sızmalarına karşı güvenlik sunmaz (yani P2P kullanımı için güvenli değillerdir).

Ayrıca çoğu ücretsiz VPN çok yavaştır ve size büyük dosyaları indirmek için yeterli veri sunmazlar. Hızınızı düşürmeyecek ve kullanımı güvenli olan ücretsiz seçenekler bulmanız gereklidir.

? Çin’de ücretsiz VPN kullanabilir miyim?

Çin’de çalışan birkaç ücretsiz VPN bulunur, ancak orada kullanmak için yeterince güvenli değiller. Sıkı sansür yasaları bulunan ülkelerde (Çin, Dubai, Hindistan ve Rusya gibi) güvende kalmak için sıkı güvenlik özelliklerine ihtiyacınız vardır.

Ücretsiz VPN’lerin karmaşıklaştırma özelliği sunmuyor oluşuyla ilgili asıl problem, Çin hükumetinin VPN kullandığınızı görerek bağlantınızı engelleyebilecek olmasıdır (ayrıca ücretsiz VPN verilerinizi düzgün şekilde şifrelememişse oranın yasalarını çiğnediğiniz için cezalandırılabilirsiniz). Karmaşıklaştırma özelliği internet trafiğinizin görünümü değiştiren VPN kullanıp kullanmadığınızı anlamayı imkansız hale getirir. Ayrıca çalışan ücretsiz VPN’ler de son derece kısıtlıdır. Birkaç gün içinde veri kotanız dolar ve korumasız kalırsınız. ExpressVPN, konumunuzu, etkinliğinizi ve VPN kullanımınızı gizlediği için Çin’deki en güvenilir seçenektir.

Ücretsiz VPN’ler yasal mı?

Evet, çoğu ülkede ücretsiz VPN’leri kullanmak yasaldır. Bazı ülkelerde VPN’ler genel olarak yasaklıdır (sadece devlet onaylı VPN’lere izin verilen Rusya ve Çin gibi). Ancak turist olarak endişelenmenize gerek yoktur: Bu bölgelerde tatildeyken VPN kullandığınız için başınız belaya girmez.

Tor ile ücretsiz VPN kullanmalı mıyım?

Bu listedeki ücretsiz VPN’leri Tor ile kullanmak mümkündür ancak bağlantınız çok yavaş olabilir.

Tor halihazırda trafiğinizi defalarca yönlendirdiği için bağlantınız yavaşlar. Yeterince hızlı olabilmesi için yüksek hızlı bir VPN’e ihtiyacınız vardır. Bant genişliğinizi ve hızınızı kısıtlayan ücretsiz VPN’ler işe yaramyacaktır.

En iyi hız için, fiziksel konumunuza yakın bir sunucuya bağlanmalısınız. Daha az sayıda sunucuya sahip oldukları için bu bazen ücretsiz VPN’ler ile zor olabilir. Zira yakınınızda bir sunucuları bulunmayabilir.

Ücretsiz VPN’ler nasıl para kazanıyor?

Ücretsiz VPN’ler üç şekilde para kazanırlar: size reklam gösterek, verilerinizi satarak veya ücretli VPN hizmetlerinden kaynak alarak (“freemium” VPN’ler).

Ücretsiz VPN’lerin para kazanmasının en yaygın yolu reklam göstermektir. Bu reklamlar biraz sinir bozucu olsa da endişe etmeniz gereken asıl konu başkadır. Ücretsiz VPN’iniz size hedefli reklamlar gösteriyorsa bu, göz atma etkinliğinizi üçüncü taraflara satıldığı anlamına gelir.

Bilgilerinizi satmak da ücretsiz VPN’lerin para kazanma yollarından bir diğeridir. Bunlar genellikle reklamcılardır (hedefli reklamları hazırlamak için), ancak bazı hizmetler kullanıcı verilerini daha tehlikeli şirketlere (üçüncü tarafların kim olduğunuzu ve çevrimiçiyken ne yaptığınızı görmelerine izin veren Hexatech ve Psiphon gibi) satarken yakalanmışlardır.  Ücretsiz VPN’ler bu konuda şeffaf değillerdir ve genellikle bilgilerinizin kimlere satıldığını bilmediğiniz için bu durum gizliliğinizi ihlal eder.

“Freemium”, ücretli VPN’lerin ücretsiz versiyonları demektir. Ücret ödemeniz gerekmez, ancak hızınız, kullanabileceğiniz ve sunucu erişiminiz genellikle kısıtlanır. Bu durumda, ücretli VPN kullanıcılarının abonelik ücretlerinin bir kısmı sizin ücretsiz hizmetinizin maliyetlerini karşılamak için kullanılır.

Önerdiğim VPN’lerin çoğu freemium VPN’lerdir (reklam göstermezler). Hiçbiri verilerinizi satmaz.

Sonuç

Bazı iyi ücretsiz VPN’ler bulabileceğiniz gibi, en güvenli hizmetler bile düşük maliyetli premium VPN’ler ile rekabet edemezler. Premium hizmetler en iyi güvenliğin yanı sıra Türkiye’de yayın izleme ve torrent desteği de sunarlar. Ayrıca çoğu ücretsiz VPN’in aksine, premium VPN’ler size sınırsız veri ve bant genişliği sunarlar. Aynı zamanda daha fazla sunucuya erişim imkanınız olur ve daha yüksek hızlarda bağlanabilirsiniz.

Birçok premium VPN ücretsiz deneme ve para iade garantisi sunar böylece hizmetlerini kısa bir süreliğine ücretsiz olarak test edip kendinize uygun olup olmadıklarını görebilirsiniz. Birinci önerim ExpressVPN’dir. Çünkü hızlı, güvenli ve Netflix ABD dahil yüzlerce yayın izleme hizmetine erişebiliyor. En iyi tarafı ise 30 gün para iade garantisi ile onu risksiz olarak deneyebilecek olmanızdır.

Son derece uygun fiyatlara en iyi VPN’leri bulabileceğiniz VPN teklifleri sayfamıza (haftalık olarak güncellenir) göz atabilirsiniz.

Tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow