DÜNYANIN EN EKSİKSİZ RENGİ 'SİYAH' IN MİMARİDEKİ ÖRNEKLERİ
Siyah aşıkları burayaa... Bu yazıda siyahı öncü eleman olarak kullanarak, introspektif ve dramatik etkiler yaratan çağdaş mekan tasarımlarını listeliyoruz.
1. Ormanda Gizli Siyah Ev...

2. Doğal Ortamla Başbaşa...

- Eğimli manzara boyunca katı form çizgileri ve ufku tekrarlıyor. Mimarlar, evi olabildiğince fazla doğal ışık alacak ve orman manzarasını yakalayacak şekilde tasarlamışlar ve oldukça iyi bir iş çıkarmışlar. Görünüşe göre orman ve yaşam alanı birbirine karışıyor. Bu etki doğa ile çok yakın bir temas yaratıyor...
3. Namıdeğer Siyah Çöl Köşkü...

- Los Angeles'dan mimarlık firması Oller & Pejic Architecture, Marc Atlan ile birlikte bu zorlu çöl köşkü için ter döktüler. Bu olağandışı ev, Yucca Valley, California'daki kentsel ormanla iç içe olmuş yapımı epeyce tüm çalışanları zorlamış.
4. Siyahın Zarafeti...

- Karakterize, inanılmaz güçlü bir tasarıma sahip. Bu etkileyici koyu renkli çöl sığınağının yaratılmasında geometrik şekiller önemli bir rol oynamış ve gölgeli görünüme rağmen, zarafeti canlandırıyor adeta. Bu kadar emeğin sonunda da, siyah bir stilin tanımı olmuş...
5. Artisan Dijital Ofis Binası

- Artisan Digital ofis binası, dijital danışmanlık hizmetleri sunan genç bir şirket için özel olarak tasarlandı. Tayland'ın kuzeyindeki Chiang Mai şehrinin merkezinde yer almakta . Hızlı bir inşaat süreci elde etmek için ana malzeme olarak çelik kullanılarak tasarım öncesinde projenin kapladığı alan ve yüzey müşteriler tarafından belirlendi.
6. Etkileyici Cephe Tasarımı...

- Projenin ana tasarım öğesi olan cephe, farklı tekniklerle iklim kontrolünde de rol oynuyor. Zemin katta alan tamamen boş, böylece doğal havalandırma yapıyı alttan soğutabiliyor. İkinci katta ise arka kısımda yer alan çalışma alanları için gölgeler oluşturmak ve ışığı azaltmak için büyük metal mesh paneller gündüz çalıştırılabiliyor. En üst katta, toplantı odası ve ortak alan bağımsız olarak ayarlanabilen kalın dış perdeler ile gölgelendirilebilir. Sonuç olarak, cephenin konfigürasyonu günler ve mevsimler boyunca sürekli değişmekte ve kullanıcılar için en iyi aydınlatma ortamını sunmakta.
7. Kanut Kahve Evi...

- Tayland da PDA Puredesigns Associate tarafından 2020 yılında tasarlanan kafe 118 m²lik alanda minimalist bir dizayn ile müşterilerini karşılıyor.
8. Koyu ve Minimalist Bir Dizayn...

- Tüm yaşam tarzlarına, tüm yaş gruplarına, aileye, arkadaşlara, kız arkadaşlara, buluşma alanına uygun harika görünümlü ve havalı bir tasarıma sahip.
9. Jaguar Temalı Siyah Garaj...

- Müşteriler, iki Jaguar modelinin gururlu sahipleri olarak, Amsterdam merkezli mimarlık ofisi Bureau Fraai'den onları güvenli bir şekilde saklamak için bir garaj tasarlamasını istemişler, ve bu güzelliğin tadını sonuna kadar çıkarabilmek için de en sevdikleri modeli sergileyerek arka bahçelerinde ana evden görülebilen özel bir showroom konseptini geliştirirek ufak bir sergi tasarlatmışlar.
10. Tablo Gibi Bir Manzara.

- Showroom, iki Jaguarın otomatik bir araba asansörü kullanılarak istiflendiği ayrı bir siyah hacim olarak tasarlanmış. Büyük çelik levha çerçeveli pencere, müşterinin en sevdiği modeli bir tablo gibi çerçevelerken; kendi oturma odalarından keyif alabilecekleri bir 'resim' aynı zamanda . Showroomun karakteristik tasarımı, otomobil markasının geçmişinden klasik modellere atıfta bulunan Jaguar logosu ile özel olarak tasarlanmış bir ızgara entegre edilerek geliştirilmiş.
11. Kara Ev / Buero Wagner

- Almanya'daki kırsal alanlar genellikle kentsel yayılma, yüzsüz köyler ve genel müstakil evler ile karakterizedir. Bu, özellikle Münih metropol bölgesinde yer alan Ammersee Gölü'nün doğu kıyısı için geçerlidir. Çevresinden sadece kömürleşmiş cephesiyle öne çıkan küçük bir siyah ev, bir kontrast oluşturuyor. Tipik müstakil evlerin aksine, iki mevcut ev, bir ofis binası ve çok aileli bir ev arasında yer almaktadır. Ve doğrudan ikincisine bitişik olmasına rağmen, kendisini ortamından bilinçli olarak ayırır, böylece bağımsız bir bina olarak algılanır. Bu şekilde, mevcut heterojen topluluğa başka bir unsur eklenir.
12. Detaylar...

- Binanın kalitesini özellikle yapan şey, arsanın topografyasının, farklı yükseklikteki odalarla birlikte istiflenmiş olarak kullanılmasıdır. Dışarıdan bakıldığında bu, teras ve bodrum katını belirten çıkıntılarda ve aynı zamanda çatı şeklinde de okunabilir. İçeride, alanlar ve kullanımlar tek bir akışkan varlık oluşturur, örtüşür ve sonuç olarak çeşitli mekansal durumlar yaratır. Beton yapıdaki büyük bir kesik, alanın dışarıdan küçük bir dere ile küçük bir ormana doğru akmasını sağlar ve iç ve dış arasındaki sınırın bulanıklaşmasına yardımcı olur.
Tepkiniz nedir?






